Home / Vochtwering

Vochtwering

WaterHinder en schade door vochtoverlast en optrekkend vocht is een veel voorkomend probleem in Nederland. Wanneer aan deze vochtproblemen niets wordt gedaan, kan de bouwconstructie verregaand worden aangetast.
U heeft het vast wel eens gezien: aangetaste balken, verteerde stuclagen, schimmels en zelfs ongedierte dat de kop opsteekt. Allemaal situaties waarin te lang is gewacht met het nemen van maatregelen. Wanneer u de schade en kosten beperkt wilt houden, zult u bij de eerste verschijnselen van optrekkend vocht en andere vochtproblemen al moeten ingrijpen

Wanneer is isoleren belangrijk?

Vocht uit de grond verdampt en wordt opgenomen in de lucht in de kruipruimte. De lucht stijgt op en komt in contact met de onderkant van de begane grondvloer. Op dat moment condenseert het vocht tegen de vloer. Het resultaat: een (on)zichtbare vochtige/natte vloer, waardoor muffe lucht kan ontstaan, balken kunnen verrotten, leidingen kunnen roesten; een omgeving waarin huismijt en schimmels goed groeien. Herkent u bovenstaande problemen? Dan kan isolatie met EcoChips® wellicht uitkomst brengen.

De oplossing: EcoChips®

De EcoChips® vormen een dampdichte laag, waardoor het vocht in de kruipruimte niet meer tegen de begane grondvloer condenseert. Hierdoor blijft uw vloer droog en voorkomt u schimmels en huismijt. Dit verhoogt uw wooncomfort.

Een flinke besparing

Naast extra wooncomfort bespaart u met EcoChips® flink op uw energiekosten. Per vierkante meter woon- of werkoppervlakte kunt u al snel 3-6 kubieke meter gas per jaar besparen. Hebt u vloerverwarming, dan bespaart u zelfs meer. En dan tellen we de gezondheidsvoordelen en het comfort niet eens mee.

Top